Gazdaság / Belföld rovat

Linkajánló
Becsengettek
A Közgazdász vándorgyűlés konferencia témája nagyon is időszerű volt: "Felzárkózásunk a kibővült Európában". Bíztunk benne, hogy a közgazdász társadalom keresni fogja a jó és előre mutató válaszokat, azokra a kihívásokra, amelyekkel a magyar gazdaságnak jelenleg szembesülnie kell.
Tavaly kevesebb ruhát vásároltunk többért
2006-ban a hazai ruházati piacon a fogyasztók által vásárolt termékmennyiség csökkent, ám ezzel azonos mértékben nőtt a vásárlók által ruházati termékekre kiadott összeg. Legtöbbet jellemzően a póló és body termékcsoportra költött összegek növekedtek.
Mindent az adóról, mostantól egy kattintással
Mi a teendő, ha vizsgálatot indít az APEH, ha inkasszó jelenik meg a számlán, ha elmulasztottunk egy határidőt – vagy ha egyszerűen kevesebb adót szeretnénk fizetni?
Változatlanul romlik a hazai fizetőképességi helyzet
Az idei év első negyedében 2006 hasonló időszakához képest csaknem 24 százalékkal nőtt a cégek fizetésképtelenségi mutatója. A leginkább kockázatos iparágaknak továbbra is az építőipar valamint a kis- és nagykereskedelem minősülnek.
A magyarok az átlagnál is borúlátóbbak
A 2004. évi EU-csatlakozást követően a kutatásban résztvevő kilenc ország lakosainak közel fele érzi úgy, hogy hazájában a korrupció nőtt. A 2006 őszi megkérdezés eredményei szerint hazánkban romlott a munkahelyek biztonságának, az egészségügyi ellátás színvonalának, az életszínvonalnak és az árak alakulásának megítélése.
Új pénzkezelési szabályok
Januártól a törvény konkrétan felsorolja, hogy mit is kell, hogy tartalmazzon minimálisan a pénztárszabályzat. A pénzkezelési szabályzatot a vállalkozásoknak a törvény hatálybalépését követő 90 napon belül kell bevezetniük, illetve aktualizálniuk.
Tudatos vásárlás: főként férfiakra jellemző
Számos – a vásárlást megelőző és a vásárlás helyszínén felmerülő – tényezőtől függ az, hogy egy vásárló mely üzletet választja vásárlásának színteréül, ott milyen termékeket vásárol meg. Az egyes üzletek árszínvonalán és termékkínálatán túl a vásárlás körülményei is közel azonos súllyal esnek latba.
Drámaian romlott a hazai cégek fizetőképessége
Az elmúlt évben több, mint 15 százalékkal nőtt annak a valószínűsége, hogy a cégek fizetésképtelenné válnak, így 2006-ban a vállalkozások 3,15 százaléka nem tudta teljesíteni kötelezettségeit. A leginkább kockázatosnak a biztonsági tevékenység, a textil- és építőipar számít.
1 2 3 következő oldal utolsó oldal
© halmaz.hu